Skip to content →

Skolelinux testen

Vandaag ben ik thuis flink bezig geweest met het testen van skolelinux. Op mijn “oude” PIII 800Mhz met 390 MB RAM heb ik het server gedeelte geïnstalleerd. Dat ging allemaal vrij simpel. De installatie gaat grotendeels vanzelf. Af en toe vertellen welke taal je wilt en of je alles goed vind, o ja en een keer de CD er uit en er in doen.

Na mijn eerste installatie kreeg ik de melding dat 1 ethernet kaart niet gevonden was. Kan kloppe. Ik had er stiekem een ISA ethernet kaart van 3com ingelaten, maar daar doet ie dus echt niks mee. Even bij de dynabyte een sitecom ethernet kaart van € 9,95 gehaald en opnieuw opstarten. Ja hoor, nu lukt het wel.

Na een beetje te hebben rond gesnuffeld in de X desktop aan de slag gegaan met de thin client. Dit moet gedaan worden door mijn oude laptop. Een Asus 6300 geloof ik. Helaas. Deze werkt met een PCMCIA kaart en die wil niet via netwerk booten. Daar moet dus wat anders mee.

Etherboot logoLTSP logoIk heb me dus inmidels wezenloos gezocht op boot progjes voor zo’n PCMCIA kaart. Helaas niets kunnen vinden wat werkt. Thinstation.org, etherboot.org, skolelinux.org en ltsp.org gaven allemaal niet de gewenste uitkomst. Misschien heeft iemand een idee?

Deze week krijg ik een oude “gewone” PC. Met een normale netwerkkaart. Misschien heb ik dan meer succes.

Wordt vervolgt

Published in Nieuws

Comments

Geef een reactie