Skip to content →

Beveiliging smartphones

Toen ik grofweg een jaar geleden mijn eigen smartphone ging synchroniseren met de exchange server van het werk heb ik ook flink gemopperd. Wat nou iedere vijftien minuten een code intikken…
Lastig, navigatie wordt geblokkeerd etc. Met de ICT mensen over hebben. Afspraken gemaakt en de code werd flexibeler. Ik heb het echter nooit uit durven zetten.

Wat gebeurt er als mijn telefoon gestolen wordt of als ik hem verlies. Nu is het zo dat de “nieuwe eigenaar” mijn code nodig heeft en ICT kan de telefoon onklaar maken via internet. Dat is toch wel een flinke beperking van de risico’s om bedrijfsgegevens (mail / adresgegevens etc) op straat te hebben liggen.

Nu er sinds de afgelopen week meer mensen hun smartphone kunnen synchroniseren met exchange is er natuurlijk weer flink wat gemopper. Als ik dan dit artikel lees op mobilecowboys.nl dan ben ik toch blij dat onze ICT afdeling volhoudt.

Published in ICT

Comments

Geef een reactie