Skip to content →

Intranet bij de OGVO

Waar moet een intranet aan voldoen?

Afgelopen dinsdag ben ik bij een eerste overleg geweest over een intranet voor de OGVO. De hoofdvraag daar was: “Waar moet ons intranet aan voldoen en wat moet er allemaal in/op kunnen?”.
Die vraag heeft me dit weekend toch wel bezig gehouden. Vanmorgen ben ik nog eens achter de laptop gekropen en onderstaande is het resultaat van mijn gadachten.

Alle onderdelen op het intranet moeten toegespitst kunnen worden op de persoon die inlogt. Hiermee moet de informatie die waarschijnlijk binnen zijn eerste behoefte ligt het gemakkelijkst bereikbaar zijn.
Nieuws van de verschillende geledingen binnen de OGVO
                      OGVO nieuws
o        P&O
o        Financiën
o        ICT
                      Campus
o        VMBO (afdelingen / teams / vakken / decaan / etc)
o        HAVO / VWO (teams / vakken / decaan / etc)
o        CMT
o        Werkgroepen
                      Collega campussen
                      Onderwijs nieuws
o        Onderwijs ontwikkelingen
o        Maatschappelijke vraagstukken
o        ICT ontwikkelingen
Iedereen moet informatie aan kunnen bieden op het intranet. Dit wil niet zeggen dat iedereen overal artikelen moet kunnen plaatsen.
                      Collega’s moeten kunnen reageren op artikelen van anderen (interactie)
                      Collega’s moeten informatie kunnen delen
o        Lesstof
o        Onderzoeksgegevens
o        Relevante informatie bij vakken / werkgroepen / onderwerpen
o        Bestanden
Om dit goed te laten verlopen moeten kleine groepen binnen onze organisatie “stukken” op het intranet kunnen krijgen die zij zelfstandig kunnen vullen. Teams moeten bijvoorbeeld een teamstuk krijgen, expertgroepen, werkgroepen etc. Er moet een keuze gemaakt worden welke gebruikers van het intranet dit kunnen zien. Moeten ouders en leerlingen alles kunnen zien? Of halen zij hun informatie van de website?
Formulieren moeten digitaal beschikbaar zijn en verwerkt kunnen worden in een database.
                      Declaratie formulier digitaal invullen. Leidinggevende keurt het digitaal goed. Administratie krijgt digitaal verzoek tot verwerking van de gegevens.
                      Aanmelding nieuwe collega. Digitaal invullen en digitaal volgen welke stappen de aanvraag heeft gemaakt.
                      Bestelbonnen digitaal invullen. Budgethouder keurt goed. Administratie volgt de bestelbon en checkt of de bestelling binnen is etc.
                      Bestellingen voor de catering.
                      Etc.

Ik ben benieuwd naar aanvullingen, tips, vragen etc. Laat maar komen!

Published in Intranet OGVO

One Comment

  1. Hans Op het Roodt Hans Op het Roodt

    MartinVoor het gebruik van smartboarden heb je computers nodig die nu nog niet op het intranet zijn aangesloten. Dit hebben we gedaan om deze computers zo flexibel als mogelijk te houden. Zou je in de toekomst alles op intranet willen, dan zou er een afgebakend gebied op het intranet moeten zijn waar vaksecties programma's (zoals coach) kunnen installeren zonder tussenkomst van ICT-ers. Op het ogenblik heb ik op de stand-alone bij mijn smartboard een website achtige database waar ik verwijzingen naar applets, lesbrieven, you-tube en andere filmpjes heb staan. Deze wordt telkens aangepast zodra ik iets op het internet vind. Het zou niet te doen zijn om steeds naar ICT te moeten lopen (voor hun en mij) om een update te laten uitvoeren. Er zijn twee mogelijkheden, een stand-alone machine of een bewerkbare ruimte op het intranet die alleen voor een kleine doelgroep bereikbaar is.Hans Op het Roodt

Geef een reactie