Skip to content →

Kies Techniek, binnenkort van start in Venlo

Kiestechniek Venlo - Peel & Maas
Kiestechniek Venlo - Peel & Maas

De Stichting Technodôme & Bedrijf organiseert van 25-27 februari de Doe en Info Manifestatie ‘Kies Techniek’ . Deze manifestatie vindt plaats in het Technodome aan de Hagerhofweg 15 te Venlo.

Doel van de manifestatie Kies Techniek is een positievere belangstelling te wekken voor techniek, zowel bij de basisschooljeugd, maar zeker ook bij hun leerkrachten en ouders. Dit is nodig om uiteindelijk voldoende instroom te kunnen genereren naar de technische opleidingen en vervolgens naar de technische beroepen. De komende jaren neemt het aantal jongeren verder af. Bovendien is de laatste jaren de belangstelling voor techniek eerder af-dan toegenomen. Deze ontwikkeling zal gekeerd moeten worden, anders heeft dat ongetwijfeld gevolgen voor de toekomstige economische ontwikkeling van onze regio, waar juist enorm veel technische bedrijvigheid gevestigd is.

Jonge onderzoeksterAlle leerlingen van groep zeven van het basisonderwijs in de gemeenten Venlo en Peel en Maas zijn uitgenodigd om deze manifestatie te komen bezoeken en daar op een speelse en actieve manier kennis te maken met allerlei vormen van techniek. Niet zozeer door ernaar te komen kijken, maar vooral door hier heel veel zelf te doen. Ongeveer 50 scholen hebben daarop ingetekend en zullen op de donderdag en de vrijdag met ongeveer 1750 leerlingen deze manifestatie gaan bezoeken. De meekomende leerkrachten kunnen tijdens het bezoek via een korte workshop kennis maken met de activiteiten die het ITHAKA science center de komende jaren gaat ontwikkelen.

De doe-opdrachten voor de basischooljeugd worden begeleid door de vakleerkrachten en leerlingen van het technisch onderwijs (VMBO, MBO en zelfs het HBO) en van verschillende bedrijfsscholen (BOC, IWZO en SPG). De doe-activiteiten worden gegroepeerd aangeboden rond de sectoren agrarische techniek, bouw-hout-en meubel-techniek, electrotechniek, metaaltechniek, installatietechniek, infra-techniek, proces-techniek en voertuigentechniek. De technische scholen worden daarbij ondersteund door Vostermans BV, WP-Haton, Bruynzeel, Schouren-metaal, Stroeken Electro, Op het Veld Electro, Energa Electra, Nic Pas. Het aanbod wordt nog verder aangevuld met spannende doe-activiteiten bij het Explorion, Discovery Centre Continium, Mad Science en Defensie GGW de Peel.

Op de 3e manifestatiedag (zaterdag 27 febr) kunnen alle kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar uit de regio onder begeleiding van hun ouders een (gratis) bezoek brengen aan de Kies Techniek Manifestatie, en wel van 10.30 tot 15.30 uur. De opzet van deze dag is nog breder, want behalve vanuit het technisch onderwijs worden er die dag ook vanuit enkele technische bedrijven (zoals Océ, Wienerberger, AJE, Kellpla e.a.) diverse leuke doe- en spelactiviteiten rondom techniek aangeboden. Tevens zal de TU Eindhoven aanschuiven met een verrassingsactiviteit.

De manifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Venlo, de gemeente Peel en Maas, de Kamer van Koophandel, TOC, Weir Minerals, en Fancom.

Published in Nieuws OGVO VMBO

Comments

Geef een reactie