Skip to content →

Discussie forum

Afgelopen dinsdag hebben we in het VMBO een discussieforum gehad met als onderwerp “voorzieningen voor leerlingen en medewerkers”. Het discussie forum stond onder leiding van collega Henk Roefs.

Het was een nieuwe manier van werken binnen College Den Hulster. Kort weg je mening geven over een stelling door middel van het opsteken van een rood of groen kaartje. Hierop worden de stellingen in volgorde gezet van grootste onenigheid naar kleinste onenigheid. Daarna een discussie over de stellingen waarbij een nuancering plaats vind en de deelnemers aan de discussie ook nieuwe ideeën neer kunnen leggen.

Ik vond deze manier een krachtige manier omdat de focus snel kwam te liggen op onderwerpen met sterk uiteenlopende meningen. Daarnaast hebben alle deelnemers een goede inbreng kunnen hebben in de flitsende discussies. Ook heb ik het gevoel dat we nu als directie een goed beeld krijgen van de prioriteiten die we volgens de deelnemers zouden moeten stellen bij beslissingen die we op dit vlak moeten nemen.

De duidelijkste mening die vanuit de deelnemers (vooral collega’s) naar voren kwam was dat we meer computers nodig hebben. Dit om voldoende werkplekken te hebben voor leerlingen en collega’s. Maar ook om de remedial teaching te kunnen blijven aanbieden en de digitale eindexamens te kunnen aanbieden.

Ik ben zeer benieuwd naar het volgende forum, maandag 26 april. Wederom met als onderwerp de voorzieningen maar nu met de nadruk op de HAVO / VWO leerlingen en collega’s!

Published in Nieuws

Comments

Geef een reactie