Skip to content →

Revolutie in ‘social media’

Vanmorgen werd mijn aandacht getrokken door een twitter bericht van @marathonkeje over socialmedia in lerende organisaties. Nadat ik op onderzoek uitging kwam ik bij onderstaande video die geplaatst is op deze site: socialnomics.net. Een filmpje over de ontwikkeling van social media en het hedendaagse gebruik van social media.

Het filmpje sterkte mij in de gedachte dat ook voor scholen social media steeds belangrijker zullen worden om kennis te delen. Het delen van informatie is een van de kenmerken is in de ‘informatie revolutie’. De school is een, zo niet DE, plek om informatie te delen. Mensen doen dit steeds meer via sociale media. Op school zie ik daar nog weinig van, waarom?

Dit weblog gebruik ik om informatie te delen met mijn collega’s, belanghebbende bij onze school en als eigen archief van informatie / kennis die ik terug wil kunnen vinden. Dat kunnen we toch meer doen in het onderwijs?

Published in Aantekeningen ICT

Comments

Geef een reactie