Skip to content →

Tweet #500

Twitter
Twitter

Ergens begin 2010 ben ik actief beginnen te twitteren. En als dan je 500ste tweet voorbij komt is het goed om weer even stil te staan bij het waarom. Waarom twitter ik?

Sinds 2 jaar ben ik directeur van het VMBO van College Den Hulster. De vraag die ik dan meestal krijg is: “Maar wat doe je dan eigenlijk de hele dag?” En dat was ook de vraag die ik mijzelf stelde en mijn voorgangers. Voor jezelf is het dan gemakkelijk om een logboek bij te houden met daarin activiteiten die je onderneemt, afspraken die je met anderen maakt en interessante dingen die je wilt onthouden. Maar hoe laat je je omgeving nou weten waar je mee bezig bent.

Daar komt twitter in beeld. Want met twitter heb je een middel om je omgeving snel, informeel en bondig te laten weten waar je mee bezig bent. Je kunt dat in 140 tekens vertellen of met een foto laten zien of verwijzen naar een URL of labelen met een hashtag (#).Daar bovenop heb je met twitter de mogelijkheid om feedback te krijgen en te vragen aan je omgeving. Zo ben je sneller wijzer!

Published in ICT Nieuws

Comments

Geef een reactie