Skip to content →

Studiereis Kunskapsskolan

Zoals je inmiddels ook op deze pagina kunt lezen ben ik al enige tijd bezig met de discussie over het onderwijs binnen de OGVO en College Den Hulster in het bijzonder. Naar mijn mening is de tijd rijp om het daadwerkelijk anders te gaan doen. De leerlingen van de 21ste eeuw verdienen dat en de docenten net zo goed.

Graag maak ik bij het nadenken over dit soort zaken gebruik van ‘good practices’. En die zijn er. In Zweden bijvoorbeeld is er de Kunskapsskolan scholen.

Vandaag heb ik bericht gekregen dat ik er daadwerkelijk naar toe kan gaan en wel 1 en 2 maart 2011. Dat is nog een tijd te gaan maar dat is niet erg. Dat brengt de ruimte om goed na te denken over de vragen die ik dan wil beantwoorden. En dat lijstje probeer ik hier dan weer op te stellen. Daarbij kan ik natuurlijk wel wat hulp gebruiken!

We bezoeken twee scholen van de Kunskapsskolan scholen.

  1. Kunskapsskolan i Lund
  2. Gymnasium i Malmö

Published in Nieuws Veranderend onderwijs

One Comment

Geef een reactie