Skip to content →

Mijn eerste week met de iPad

Zoals beloofd hier mijn ervaringen na een week werken met de iPad.

Kort samengevat, ik ben er blij mee!

Ik merk dat het bijhouden van notities erg gemakkelijk gaat. Ook het mailen van notities naar collega’s scheelt een hoop werk en gaat snel. Daar schrikken sommige collega’s nog wel van.
Het is ook behoorlijk handig dat de 3G-kaar in de iPad nu werkt. Ik heb een duo-simkaart geknipt zoals beschreven op verschillende websites en video’s.  Het werkt echt!
Wat ook erg prettig werkt is dat ik ten alle tijden al mijn bestanden gewoon bij me heb, kan inzien en de meeste ook kan bewerken! Fijn als je even naar een collega loopt, een document wilt bespreken, wat aanpassingen doet samen en dan krijg je net nog een reactie op dat document per mail:  verwerken we dat toch ook gelijk.
Ondanks dat ik op mijn telefoon ook een agenda heb gebruikte ik afgelopen week consequent de agenda van de iPad. Deze is erg overzichtelijk, lekker groot (eigenlijk een natuurlijk bureau formaat) en met alle functionaliteiten die je verwacht.

Natuurlijk  heb ik ook nog mijn vragen.

  1. Notities maken in evernote kan alleen plain en basic. Geen opmaak behalve dan mijn eigen format (Kop = CAPITOOL, – opsommingen, @@ = delegere, !! = actie.)
  2. Als ik een bestand bewerkt heb krijg ik het niet altijd opgeslagen in dropbox. Vaak alleen in lokale bestanden. Dan moet ik het via iTunes bestandsdeling de bestanden op mijn laptop in dropbox opslaan. Jammer. Wellicht krijg ik nog tips of vind ik een oplossing! Bij SmartNote Free is het probleem al opgelost door een update van de applicatie.
  3. En hoe mail je nou een bestand met de iPad. Daar ga ik me komende week eerst eens over buigen.

Published in ICT iPad

One Comment

  1. Rien Rien

    Naar mijn mening ligt het gemak niet zozeer aan de iPad maar aan het achterliggende concept. Ik gebruik mijn laptop nu zoals jij je tablet. Een laptop is door zijn formaat, stroomverbruik en ontbreken van touchscreen niet ideaal. Echter de functionaliteiten van mijn laptop zijn met name in het gebruik van documenten, email, agenda, contactpersonen en taken veel groter. Ik zou dus eigenlijk graag een tablet willen met de omvang van een iPad en de stabiliteit van het OS van Apple, maar met de vrijheid en de functionaliteiten van Windows 7 of 8. De verwachting van veel vakbroeders is dat HP en zo zich met Windows tablets op de zakelijke markt gaan richten.
    Ik test nu drie weken de iPhone en het grote voordeel is de stabiliteit en de apps van de Apple. Nadeel is dat zelfs de goedkoopste telefoon meer telefoonfuncties heeft als de Apple. Wat me echt tegenvalt zijn de beperkte fuctionaliteiten mbt de zakelijke kant (agenda, email, taken en contactpersonen).

Geef een reactie