Skip to content →

Mijn tweede week met de iPad

Het gaat steeds beter met mij en de iPad. Het maken van aantekeningen in evernote wordt steeds vanzelf sprekender. Ik begin te merken dat sommige collega’s het wel handig vinden dat al mijn aantekeningen digitaal zijn. (“Kun je mij die aantekeningen even mailen?”) Aan de andere kant heb ik ook al de opmerking gekregen: “Ik vind het wel vervelend dat we af en toe op jou moeten wachten in de vergadering als je nog een aantekening aan het typen bent.” Hier heb ik zelf eens over nagedacht.

Hoe zit dat nou met mijn typen. Inderdaad, collega’s moeten soms even wachten, of ik ben even bezig met typen onder een discussie. Maar is dit nou feitelijk anders dan met mijn papier notitieboek? Ik denk zelf van niet. Ik snap wel dat het typen vreemder overkomt dan het schrijven van een aantekening. Mensen zijn al jaren van elkaar gewend dat de gesprekspartner geschreven aantekeningen maakt. Hier kijk je niet raar meer van op. Het typen op een laptop vonden we al langer vreemd. De iPad lijkt echter meer op het gewone notitieblokje, maar het blijft dat typen. Dat zal toch wennen blijven denk ik. En om het dan acceptabel te maken zal ik op mijn aantekengedrag moeten letten.

Een punt dat me ook bezig houdt is de beschikbaarheid van vergader documenten. De directiesecretaresses hebben mij al aangeboden alle documenten te mailen. Ik dacht dat is handig. Echter, vanuit de mail op de iPad kun je de documenten niet opslaan in DropBox. Je kunt ze dus niet op een centrale plek zetten. Want het pdf-je gaat naar ibooks of SmartNote en het word bestandje gaat naar Office2HD. Hier zijn echter apps en diensten voor: NotuBox en MyDox. Met deze diensten kun je alle documenten voor vergaderingen, besprekingen en bijeenkomsten centraal digitaal beschikbaar stellen.

Deze week heb ik de iPad ook gebruikt voor een bijeenkomst van gemeente Peel en Maas over de brandweerzorg in onze gemeente. Het beleidsplan heb ik doorgenomen met SmartNote. Handig alle aantekeningen uit het beleidsplan bij elkaar. Maar bij de discussie met de brandweer commandant was het wel handig dat ik mijn onderbouwing digitaal bij me had. Zeker als de commandant meent dat ik er geen verstand van heb en de informatie mis heb. “Ik heb de documenten bij me, u mag het wel even inzien…!” Toen was ook hij stil…

Het leukste van de afgelopen week was eigenlijk dat mijn zoontje van 2 jaar mij (oké per ongeluk) een taakbalk liet zien op de iPad!

Published in Aantekeningen ICT iPad

Comments

Geef een reactie