Skip to content →

Notitieblok iPad

Al enkele weken werk ik met de iPad als mijn persoonlijke notitieblok. Hier heb ik de iPad ook voor gekocht. Natuurlijk wel naar een uitgebreide zoektocht langs weblogs om na te gaan of de iPad wel het ideale apparaat was om als notitieblok dienst te doen.

Van alle programma’s die daarbij aangeprezen werden sprong het programma evernote er wel uit. Dit is volgens veel bloggers hèt notitie programma op de iPad. Ondanks deze populariteit heeft het programma natuurlijk ook zijn nadelen. Op de iPad kun je alleen kale tekst invoeren.

Dit was tot afgelopen week nog geen probleem geweest. Echter, tijdens het groot MT van de OGVO kwamen er enkele sheets voorbij waar ik toch graag wat aantekeningen van wilde hebben. Op de sheets stonden tabellen die ik niet zo maar in kale tekst kon invoeren zonder dat collega’s daar op moesten gaan wachten of last van mij hadden.

En daarom had ik dus het programma NotesPlus. Ik had het al een keer eerder gebruikt, toen ik met een collega in overleg een aantal automatiseringsprocessen helder wilde maken. Nu kon ik met mijn Griffin Stylus snel de aantekeningen schrijven op mijn iPad. Dat was voor sommige collega’s wel even wennen. Iemand die echt op een scherm gaat schrijven.
De aantekening heb ik in NotesPlus opgeslagen als een afbeelding zodat ik de aantekening in evernote eenvoudig kon impoteren in de notitie die ik al had van het groot MT. Zo had ik snel en gemakkelijk alle aantekeningen bij elkaar!

Published in Aantekeningen ICT iPad

Comments

Geef een reactie