Skip to content →

ELO omgeving voor de iPad

Nu de leerlingen in de brugklas van ons VMBO volgende week hun iPad krijgen zijn docenten hard aan het werk om hun lessen en werkwijze aan te passen aan die nieuwe omgeving. Een belangrijk onderdeel daarbij is, hoe stel ik leermiddelen beschikbaar aan leerlingen, laat ik ze opdrachten maken, communiceer ik met de leerling en laat ik ze de opdrachten weer inleveren.

Magister e vele andere ELO’s die op het web beschikbaar zijn hebben niet de mogelijkheid om bestanden vanuit de ipad te laden in de ELO. Door wat te zoeken op internet kwam ik via dit blog er achter dat Edmodo het wel kan!
In Edmodo kun je een GoogleDocs account koppelen aan Edmode. Dit betekent dat je de beschikking hebt over bestanden die je in Google Drive (5Gb opslagruimte gratis). Op een school PC kan een leerling die bestanden ook eenvoudig benaderen via de GoogleDocs webapplicatie.

Mooie oplossing voor een lastig probleem!

Published in ICT iPad

3 Comments

 1. Rob Houben Rob Houben

  Ha Martin,

  Wist je dat :
  Je in Moodle (ELO) nu ook rechtstreeks Google Docs bestanden kunt inleveren.

  Groeten!

 2. Mooie toevoeging, dank je wel Rob!

  Weet je toevallig of moodle ook een goede iPad app heeft?

  Groeten van Martin

Geef een reactie