Skip to content →

Mogelijkheden van de iPad bij het leren

Vandaag kwam ik de blogpost van Daniel Edwards over “Wat je met de iPad in de klas kunt doen“. Een verhaal waar ik even een Nederlandstalige samenvatting van moet noteren voor later gebruik.

Toetsing en feedback

Daniel begint met de mogelijkheden van de iPad bij toetsing. Om te kunnen leren is feedback zeer van belang. De iPad kan hierbij behulpzaam zijn om eenvoudig antwoorden van leerlingen te verzamelen en van feedback te voorzien. Hiervoor noemde hij enkele apps:

  • eClicker
  • Socrative
  • Nearpod. (Wordt bijvoorbeeld bij metaaltechniek op Den Hulster gebruikt om te kijke of leerlingen de theorie voldoende begrepen hebben alvorens zij naar de praktijk gaan.

Samenwerking

Wanneer leerlingn samen aan een project of werkstuk werken moeten ze beginnen met een brainstrom (onderwerp bepalen) en informatie verzamelen. De iPad kan hierbij erg behulpzaam zijn door brainstorm apps te gebruiken waarin leerlingen tegelijkertijd kunnen werken (mindmappen in Popplet). Iedere leerling heeft het resultaat van de brainstrom dan gelijk beschikbaar voor zichzelf.

Bij het zoeken naar informatie en deze verzamelen kunnen apps als dropbox, Gdrive en skydrive gebruikt worden om de veramelde gegevens gelijk te delen binnen de groep. Sterker nog bij Gdrive en skydrive kunnen leerlingen tegelijkertijd samenwerken aan een document.

Uitleg

Inmiddels werken op Den Hulster al verschillende docenten met apps als educreations (gratis) en Explain Everything (Werkt handiger met slides als stappen maar kost € 2,39.)

Binnenkort komen er AppleTV's bij de verschillende beamers en smartboarden zodat schermen van leerlingen en docenten gemakkelijk getoond kunnen worden voor een groep.

Published in Aantekeningen ICT iPad Veranderend onderwijs

Comments

Geef een reactie