Skip to content →

Flipping the classroom, wat werkt en waarom

Flipping the classroom is hot. Uitleg opnemen in een video en vervolgens de video als huiswerk opgeven voor leerlingen. Maar werkt dit wel? Kennisnet heeft sinds begin 2013 een wetenschappelijk tijdschrift met artikelen over opbrengsten en werking van ICT in het onderwijs.

In de eerste uitgave een artikel van Vincent Hoogerheide, Sofie M.M. Loyens en Tamara van Gog met als titel “Observationeel leren van videovoorbeelden”. In dit artikel wordt gesteld dat leren van voorbeelden effectief is als aan 3 voorwaarden wordt voldaan. De voorkennis van de leerling, het ontwerp van de voorbeelden en demanier waarop ze ingezet worden.

Meer weten? Download het tijdschrift via deze link: http://4w.kennisnet.nl/fileadmin/contentelementen/kennisnet/1_deze_map_gebruiken_voor_bestanden/4w/pdf/4W_magazine.pdf

Published in Aantekeningen ICT

Comments

Geef een reactie