Skip to content →

Laat je huiswerk eens zien!

Via een tweet van Hans op het Roodt werd ik gewezen op een infographic die uitlegt welke apps je leerlingen kunt laten gebruiken om hun huiswerk te presenteren.

Mijn aandacht werd getrokken door twee quotes in de infographic:

You don’t really understand something unless you can explain it to your grandmother

Albert Einstein

If students are sharing their work with the world, they want it to be good. If they’re just sharing it with [the teacher], they want it to be good enough.

Rushton Hurley

Uitspraken waar ik het mee eens ben. Die hout snijden. Maar waarom doen we er dan zo weinig mee? Als je naar de infographic kijkt is het met de voorbeeld apps vrij eenvoudig om leerlingen hun werk te laten presenteren aan de buitenwereld. Het enige wat ik me dan nog afvraag is: “Hoe bereik je met je leerlingen een breder publiek?” Is het bijvoorbeeld een optie om het werk op de schoolwebsite te zetten? Of kun je beter een aparte project website opzetten. Moeten de opdrachten op de website zelf geplaatst worden of is dit een verzamelplek (bibliotheek) van presentaties van leerlingen? Moet er één plek komen voor de hele school, of een plek per vak / klas / team?

Een extra opbrengst waar in de infographic niet over gesproken wordt is dat het ook als portfolio van de leerling dienst kan gaan doen. De leerling presenteer namelijk zijn werk en daarmee ook zichzelf.

De apps in de infographic zijn onderverdeeld in apps en web-apps. Het hoeft dus geen belemmering te zijn als je niet met ipads in de klas werkt. Mogelijkheden genoeg.

Ik ben benieuwd of er de komende tijd collega’s zijn op mijn school die het gaan uitproberen.

 

Published in Aantekeningen Veranderend onderwijs

2 Comments

Geef een reactie