Skip to content →

Exchange in standaard windows 8 apps

HP ElitePad 900Vandaag heb ik via @HP_Nederland en @Paradigit zakelijk de beschikking gekregen over een HP windows 8 elitepad. De komende 2 maandag mag ik uitproberen hoe deze tablet het doet in mijn dagelijkse werkomgeving en in het onderwijs.

Aangezien de vakantie net begonnen is, zal ik eerst vooral prive zaken uitproberen en onderzoeken hoe dingen werken. Vanavond ben ik begonnen met mijn eerste stap. Mail en agenda in de standaard windows 8 apps installeren. Dit wil ik graag omdat je dan de tablet kunt gebruiken zoals hij bedoeld is: snel even de agenda of de mail checken zonder een computer of programma te hoeven opstarten.

Het leek even alsof dit niet ging lukken. Er kwamen namelijk wat foutmeldingen. Ik dacht eerst dat dit te maken had met een blokkering op de exchange server van mijn werkgever. Het bleek later te gaan om het beveiligingsregime van de exchange server. Het beveiligingsregime van mijn werkgever stelde blijkbaar de volgende eisen:

  • Iedere gebruiker die administrator rechten heeft moet een veilig wachtwoord hebben dat aan bepaalde eisen voldoet.
  • De maximale tijd tussen geen activiteit en wachtwoord invoeren moet 10 minuten zijn.
Toen beide zaken geregeld waren werd de mail en agenda gesynchroniseerd.

Published in ICT

Comments

Geef een reactie