Skip to content →

Hoe zit dat met windows RT

Zoals je op dit blog al hebt kunnen lezen heb ik van paradigit de gelegenheid gekregen om andere tablets uit te proberen voor het onderwijs dan de ipad. Vandaag heb ik de HP elitepad ingeleverd die ik een maandje heb kunnen gebruiken. En dat was wel een beetje moeilijk. In die korte tijd was ik er best aan gewend geraakt. Mooi dus dat paradigit als alternatief een Microsoft surface aanbiedt om te te testen. En daarom gelijk een blokje voor mijn eerste bevindingen.

Het eerste wat ik wilde weten: Werkt magister met silverlight op deze tablet? Antwoord: “Nee.” Silverlight is een bureaublad-applicatie zoals Microsoft dat noemt. Bureaublad-applicaties werken wel op de Windows 8 pro tablet maar niet op de RT versie. Jammer.

Flash content dan? Dat is namelijk erg interessant voor diegenen die met bijvoorbeeld VO-content materiaal willen werken. VO-content materiaal is namelijk beschikbaar als ibook en als flash. Het eigenlijke VO-content materiaal moet ik nog testen, maar flash lijkt te werken volgens de Adobe test site.

Wat ik handig vond aan de Windows 8 pro tablet was dat je de bureaublad-applicaties kon installeren van cloud-oplossingen als dropbox en skydrive. Dit zorgt er namelijk voor dat je bestanden op de achtergrond gesynchroniseerd terwijl je bezig bent. De apps uit de Windows appstore doen dit bij mijn weten niet. Voor zover ik nu weet heb je met deze apps een internet verbinding nodig om aan je apps te komen in deze cloud systemen. Ook jammer, dat vond ik namelijk een van de belangrijke meetwaarden van de Windows 8 pro tablet ten opzichte van bijvoorbeeld de iPad.

Een voordeel waarvoor ik de RT tablet zeker wilde proberen is de voor geïnstalleerde versie van office 2013. Dit blijkt een heel complete versie te zijn. Perfect dus om leerlingen hun opdrachten mee te laten maken!

Dus… nog een boel om te ervaren hoe dat nou gaat. Ik zal proberen zo snel als mogelijk een update te geven.

Published in ICT

3 Comments

  1. Yep, maar voor dit schooljaar waren we al onderweg met de tweede lichting ipads. Dit schooljaar dus de discussie voeren voor de keuze naar komend schooljaar toe, voor leerlingen en docenten.

  2. Leon Leon

    Hoi Martin,

    Prachtig dat je hier over blogt. Voor mij is de keuze iOS, Android of Win8 nog steeds niet gemaakt. Ik ben benieuwd naar je verdere ervaringen.

Geef een reactie