Skip to content →

Scrummen op Niekée

Het zal weinig mensen die mij kennen ontgaan zijn. Volgend schooljaar werk ik op een andere school, Niekée in Roermond. Ik mag daar aan de slag als locatiedirecteur van, volgens mij, de meeste vernieuwende vmbo school van Nederland!

Vandaag heb ik enkele uurtjes op Niekée gewerkt om de school alvast een beetje te leren kennen. De komende weken wil ik dat af en toe blijven doen. Toevallig kwam ik vandaag durect uit bij de projectgroep Agora. Met Agora ontwikkelt de stichting SOML het gepersonaliseerd onderwijssysteem van de toekomst. Agora al komend schooljaar van start gaan in Niekée.

Al in gesprek werd ik geïntroduceerd in het concept scrum. Scrum is een flexibele manier om (software)producten te maken ooit ontstaan in de jaren ’80. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende (software) producten opleveren. De projectgroep gebruikt dit gedachtegoed om structuur aan te brengen in de ontwikkelwereld van de leerlingen van Agora. Ik ben onder de indruk van deze vernieuwende en tegelijk degelijke aanpak! Voor diegenen die er in hun eigen onderwijs iets mee willen is de website eduscrum wellicht een handige tip.


Published in Nieuws

Comments are closed.