Skip to content →

Succesvolle leerervaring!

Vandaag een mooi succesje geboekt. De aanleiding was een kapotte lamp van het dimlicht van onze Ford. Nu weten de meeste mensen die mij kennen dat ik niet erg sterk technisch onderlegd ben. En dan druk ik me eufemistisch uit. Toch wilde ik graag dat beide dimlichten van de Ford weer zouden branden en dat in het weekend.

Gisteravond had ik voorzichtig internet al eens afgestruind naar ‘koplamp vervangen voor dummies’ handleidingen. Helaas, zo gemakkelijk gaat dat niet. Toch begon het te kriebelen. Gelukkig had ik de gebruikers handleiding van Ford Focus c-max gedownload en op mijn iPad staan. De handleiding maakte me duidelijk welke peertjes ik nodig had voor de Ford. Een H7 halogeenlamp was de conclusie. Dus vandaag vol goede moed lampjes halen, samen met Stijn.

Eenmaal thuis mijn gereedschapskoffer, doppenset en ipad er bij gepakt en op naar de motorkap. Hier deed probleem nummer 1 zich voor. De motorkap van een Ford Focus heeft de ontsluiting in de grill zitten achter het embleem. Sleutel een keer naar links en een keer naar rechts en plop de motorkap zou open moeten vliegen. Helaas, niet die van mij. Dus mijn hoofdgereedschap er bij: de ipad. even zoeken naar ‘ford focus c max motorkap openen’ en het 6e zoekresultaat bood hulp. Klein beetje trekken aan de motorkap, handelingen met sleutel uitvoeren, en voilá, de motorkap opent zich!

Verder met de koplamp. Wederom mijn belangrijkste gereedschap er bij. Even zoeken op ‘ en het eerste zoekresultaat is gelijk raak. Een video waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe de lamp vervangen kan worden! Het resultaat mag het zijn, de lamp schijnt in volle glorie!

De moraal van dit verhaal? Volgens mij is er genoeg bronmateriaal voor handen op internet om jezelf kennis en vaardigheden bij te brengen. Als je maar weet wat je wilt leren en waarom kun je dat zelf ook leren. Je moet dan wel eerst geleerd hebben hoe je leert, hoe je vragen stelt, hoe je dingen opzoekt en hoe je informatie op waarde schat.

Ik ben blij!

Published in Veranderend onderwijs

Comments

Geef een reactie