Skip to content →

Digitale technologieën en leren

Toevallig stond vanmorgen RTLZ op, “Toekomstmakers”. De presentatrice introduceerde het onderwerp aan de hand van een boek van Clive Thompson “Smarter than you think”. Clive is schrijver voor het magazine Wired en de New York Times. Het onderwerp was dat technologie ons niet dommer maakt, maar juist slimmer.

Als voorbeeld werden de Loom armbandjes genomen. Alle kinderen spelen er mee, ouders hebben vaak geen ideeoe het werkt en toch vindt elk kind een weg om het te leren. Natuurlijk leren kinderen veel van elkaar. Echter, zowel de presentatrice als Clive merkte bij hun eigen kinderen dat ze veel nieuwe vaardigheden met betrekking tot Loom van youtube haalden. Ze waren er uren mee bezig om de nieuwste Loom technieken onder de knie te krijgen.

Eigenlijk een vorm van leren zoals we het allemaal willen hebben: intrinsieke motivatie, concentratie en mooie resultaten!

Published in Nieuws Veranderend onderwijs

Comments are closed.