Skip to content →

Bijzondere tijden en oude gewoontes

Het zijn bijzondere tijden. Dat maakt dat ik deze week mocht terugvallen op oude gewoontes en dat ging best goed. (Al zeg ik het zelf.)

Na pasen gaat de afdeling Risicobeheersing van de brandweer Limburg-Noord over naar een nieuwe VTH applicatie, namelijk Squit 20/20. Hiervoor hadden we een heel traject met implementatiebijeenkomsten, bijscholingsbijeenkomsten, conversiebijeenkomsten etc. Echter de #Coronacrisis zorgt er voor dat deze bijeenkomsten niet meer doorgaan. Dan moet je dus een plan+ hebben zoals ze dat bij de brandweer zeggen. En dat plan+ is online.

In de aanloop naar de bijscholingen hadden we met het implementatieteam de bijscholingen al voorbereid met lesmateriaal en een handleiding. Vorige en deze week heb ik daar verschillende instructiefilmpjes aan toegevoegd. Maar deze week kwam de echte proef op de som. Live online bijscholing voor alle collega’s. En dat was best spannend. Want ondanks al mijn ervaring en pionieren in het onderwijs, online instructie verzorgen had ik nog nooit gedaan. Gelukkig verliep het erg goed en waren de maar liefst meer dan 30 collega’s vol lof over alles wat we als implementatiegroep hadden voorbereid en uitgevoerd!

Bob, Erwin, Raoul en natuurlijk Frank: Hardstikke bedankt voor al jullie steun, input en bijdragen de afgelope periode. Op naar een succesvolle live-gang 15 april, midden in de #Coronacrisis!

Published in Aantekeningen

Comments

Geef een reactie