Skip to content →

Over Meneer Peters

Deze weblog gaat over zaken die mij bezig houden. Veel berichten, ontwikkelingen of thema’s die ik interessant vind kun je voorbij zien komen op mijn twitter-account. Sommige zaken hebben echter meer ruimte nodig dan 140 tekens. Daarvoor dit blog.

Mijn onderwijscarriere begon in 2000 op College Den Hulster in Venlo. De school waar ik van stagiaire gegroeid ben naar docent, teamcoördinator, sectordirecteur tot onderwijsdirecteur VMBO. Die toevoeging VMBO is voor mij erg belangrijk. Het is de groep leerlingen waar ik me het meest bij thuis voel: recht toe recht aan, duidelijk, eerlijk en dankbaar (meestal). Een groep leerlingen waar ik dagelijks het verschil voor wil maken.

 

Dat verschil maken voor deze jongeren in het onderwijs kan volgens mijn overtuiging het beste door het aanbieden van maatwerk. De een noemt dat passend onderwijs, de ander noemt het persoonlijk leren. Ik noem het vertrouwen hebben in elk kind dat het wil leren en er toe wil doen. Aan ons slechts de taak om het kind te inspireren met de juiste input en begeleiding te bieden waar en wanneer dat nodig is.

Sinds 2014 mag ik dit verschil proberen te maken op Niekée Roermond. Een school die volgens mijn voorop loopt in het onderwijs op maat voor elke leerling. In augustus 2014 is de leerroute agora gestart op Niekée. Een leerroute die in de meest zuivere vorm het kind als uitgangspunt neemt voor zijn eigen leerproces. Hier maken we gebruik van de principes van agile / scrum. In 2016 heb ik mee mogen werken aan het opstellen van dit Agile in Education Compas. Een leerproces uiteraard plaats vind in een groep van leerlingen. Uiteraard omdat socialisatie (vrienden en vriendinnen maken, leren omgaan met anderen, voorspoed en tegenslag) volgens mij de belangrijkste functie van een school is!

Heb je vragen? Je kunt ook reageren via de mail: info[at]meneerpeters.nl

Comments

Geef een reactie